top of page

PARASKILLS COMPETITIE

Nationale Competitie 17/01/2017 - Burgh-Haamstede 
Europese Competitie 16/03/2017 - Amsterdam
____________________________

Nationale competities voor Europese vakwedstrijden in Burgh-Haamstede

Op 17 januari 2017 zal het terrein van Boerderij Molenberg en de keuken van het Grand Hotel ter Duin in Burgh-Haamstede het strijdtoneel worden van Nationale vakwedstrijden. Stichting Kenniscentrum PRO WORK organiseert als maatschappelijk betrokken partner op Schouwen-Duiveland deze wedstrijden voor Nederlandse deelnemers op gebied van groenvoorziening en catering. Uit Zeeland doen o.a.HABO, Pontes Schoelengroep en het sociaal werkbedrijf de Zuidhoek mee.

 

De wedstrijden zijn gebaseerd op de al jarenlange succesvolle “Skills Talents” wedstrijden van WorldSkills Netherlands (vakwedstrijden voor laatstejaars VMBO-leerlingen). De groenvoorziening- en catering wedstrijden zijn speciaal ontwikkeld voor een doelgroep met een arbeidsbeperking. Er wordt een zogenaamde “inclusieve competitie” georganiseerd. Dit betekent dat talenten van verschillende niveaus en met allerlei soorten beperkingen in teamverband met elkaar beroepenwedstrijd aangaan. Het vindt plaats in het kader van een Europees project genaamd “PARASKILLS COMPETITION”. In 6 andere Europese landen worden soortgelijke nationale wedstrijden georganiseerd. Het project wordt mede gefinancierd door de Europese Unie in het kader van het programma “Erasmus+”. 

 

De deelnemers aan de competities in Burgh-Haamstede zijn geselecteerd vanuit heel Nederland en maken kans om mee te doen aan de vakwedstrijden op Europees niveau in de Amsterdam RAI op 16 maart 2017. Stichting Kenniscentrum PRO WORK nodigt op 17 januari 2017 belangstellenden van harte uit voor een kijkje in de ‘keuken’ op de locatie van Boerderij Molenberg.

 

Meer informatie over PARASKILLS COMPETITION project is te vinden via www.pro-work.nl

COMPETITIE 14:00 – 16:00

BEOORDELAARS OVERLEG 16:00 – 16:30

MEDAILLE UITREIKING 16:30 – 16:45

Onze speciale dank gaat uit naar onze sponsoren, deelnemende organisaties, deelnemende individuen, juryleden, experts en andere facilitatoren. Zonder hun inzet en steun zou het niet mogelijk zijn geweest om deze Nationale Competitie te organiseren.

bottom of page