top of page

IMAS

Picture 1.png

JAAR: 2019 - 2022

INTERNATIONAAL

PARTNERS:

Universiteit van Malaga (ES), Artevelde Hogeschool (BE), Centre for advancement of research and development in educational technology LTD (CY), Future in perspective LTD (IR), Jaitek Tecnology (ES), Stichting Kenniscentrum Pro Work (NL).


AANLEIDING: 

Het project IMAS (het verbeteren van wiskundige prestaties op scholen) is gebaseerd op de onderzochte, geteste technologieën en pedagogische modellen van eerdere succesvolle door de EU medegefinancierde projecten (zoals MAPLE en Science4Fun) en om moderne bedrijfsontwikkelingsmodellen om duurzame Open Educational Resources (OER) op lange termijn te bieden op nationaal en internationaal geaccrediteerde kwalificaties in wiskunde op niveau 1, 2 en 3 van het Europees kwalificatieraamwerk.

IMAS-doelstellingen zijn:

Leraren te voorzien van een statistische datatool voor het automatiseren van voortgangsmetingen van wiskunde bij leerlingen, het verminderen van de tijd die besteed wordt aan administratie en het overdragen van empirische testgegevens  aan het onderwijs.

Om de niveaus van digitale geletterdheid op scholen te verhogen door leerlingen zelfvoorzienend te maken in hun gebruik van technologie en minder afhankelijk te maken van formele herscholing, telkens wanneer er een verandering in het technologische ecosysteem is.

Een strategie ontwikkelen ter ondersteuning van Open onderwijs bronnen, inclusief gratis service gebaseerd is op een duurzaam bedrijfsmodel dat zichzelf in stand houdt.

Empirisch bewijs verzamelen van wat kinderen weten en kunnen doen in de wiskunde om feedback te geven en het leerplan te ontwikkelen op basis van direct bewijs.

Om een ​​leermiddel te bieden met de beste praktijken in wiskundig onderwijs, inclusief werkschema's, lesplannen en andere hulpmiddelen.

De projectpartners zijn van ES, NL, BE, CY, IE. Ze vertegenwoordigen voornamelijk instituten en twee universiteiten. Ze hebben een schat aan technische en pedagogische expertise en delen een gezamenlijk enthousiasme voor praktische methoden om kosten te verlagen en de efficiëntie te verbeteren door het gebruik van gratis software, OER's en gratis services die worden ondersteund door een eigentijds "freemium" bedrijfsmodel

Meer info volgt!

bottom of page