top of page

WOMIN
Women in Entrepreneurship

Logo WOMIN Final.png

JAAR: 2020 - 2022

 

INTERNATIONAL

 

PARTNERS: WSX Enterprise & Make A Dream Publishing Ltd (VK), Vsl Zmogiskuju istekliu stebesenos ir pletros biuras ZISPB (LT) Buyuk Ortadogu Saglik ve Egitim Vakfi BOSEV (TR), Asociatia Institutul pentru Parteneriat Social BUCOVINA (RO) Stichting Kenniscentrum PRO WORK (NL).

 

AANLEIDING: 

De huidige sociaaleconomische context bewijst de noodzaak van de ontwikkeling van ondernemerschap, als een efficiënte manier om de actieve maatregelen van de arbeidsmarkt te ondersteunen om nieuwe banen te creëren en de economie te stimuleren. De Europese strategieën op het gebied van werkgelegenheid leggen de nadruk op ondernemerschap omdat het een essentiële rol speelt in het werkgelegenheidsbeleid en de bestrijding van werkloosheid. De persoonlijke en sociale kosten van werkloosheid zijn onder meer ernstige financiële problemen en armoede, schulden, dakloosheid en huisvestingsstress, gezinsspanningen en instorting, verveling, vervreemding, schaamte en stigma, toegenomen sociaal isolement, misdaad, erosie van vertrouwen en zelfrespect, van arbeidsvaardigheden en een slechte gezondheid.!

 

DOEL: 

EU-Commissie "Vrouwensituatie op de arbeidsmarkt": vrouwen werken meer in deeltijd, krijgen minder betaald en nemen vaak nog steeds het grootste deel van de particuliere huishoudelijke en zorgtaken op zich. In de hele EU is er een ernstige ongelijkheid tussen mannen en vrouwen waar vrouwen onvoldoende werk hebben en doorgaans weinig zelfvertrouwen, lage vaardigheden en competenties hebben. Partnerlanden hebben allemaal hetzelfde probleem dat moet worden aangepakt: volwassen vrouwen mondiger maken met ondernemersvaardigheden en -competenties die hen dichter bij de arbeidsmarkt brengen en de mogelijkheid hebben om vanuit huis te werken.

 

RESULTATEN:

Geprojecteerde doelen voor vrouwen: 

- 60% + om een ​​verbeterd sociaal-economisch en mentaal welzijn te tonen 

- 30% + om door te stromen naar bijscholing / werk / zelfstandige 

Met behulp van niet-formele onderwijsmethoden zullen we een digitale toolkit en een ondernemerstrainingsprogramma ontwikkelen. We leveren zowel aan 24 docenten als trainers uit het VK, Roemenië, Turkije, Litouwen en Nederland tijdens een 5-daagse korte opleiding voor personeel in Suceava, Roemenië. 

Ze zullen dan 240 vrouwen in het partnerschap ondersteunen (10 per stagiair). Nog eens 60+ trainers zullen deelnemen aan 6 webinars. Het trainingsprogramma en de digitale toolkit zullen docenten / trainers instrumenten bieden om hun ondernemers- en digitale vaardigheden en competenties en die van hun begunstigden te versterken

bottom of page